Zhrnutie základnej časti

custom2Základná časť sezóny 2022/2023 je na konci. V 12 kolách sa tipovalo celkom 1059 zápasov NHL. Poďme sa pozrieť na to, ako sa v nej darilo jednotlivým klubom KTL.



 1. Fossils Revived (GM petrik, Joe S., Anty, Lukas33)


Prezidentskú trofej získal nováčik KTL. Petrik sa po pauze vrátil do ligy, pribral k sebe tipérov Dangerous Dragons a Antyho a počas celej sezóny im to šlapalo. Nebodovali len v 2 kolách, zvíťazili takisto v 2 kolách. Najlepším tipérom fosílií sa stal Anty, ktorý obsadil 12. miesto v celkových bodoch jednotlivcov. Zopakujú Fossils príbeh petrikových Falcons, ktorí v roku 2008 získali titul vo svojej premiérovej sezóne?

2. Hungry Piranhas (Gm Danchez, Fabregasm rambo001, Tom1s3K

Vlaňajší finalisti mieria tento rok opäť vysoko. Takmer do konca bojovali o prezidentskú trofej, ale to posledné kolo im už nevyšlo podľa predstáv. Pirane bodovali vo všetkých kolách (klobúk dolu), v 11. kole i zvíťazili. V tabuľke celkových bodov jednotlivcov sa umiestnil najvyššie Tom1s3K (3. miesto) a hneď za ním Fabregas (4. miesto).

3. Mighty Bulls (GM Chrto85, Streetman, zezy, Ocelak1)

Obhajcovia titulu stratili len jeden bod na druhé pirane. Ich výkony boli oproti piraniam kolísajúce, Bulls nebodovali v 3 kolách. Zvíťazili v 4. kole a 3krát boli druhí. Najlepším tipérom Bulls bol zezy (2. miesto celkovo).

4. Grizzlies (GM Herojistka, stmike999, excelent, Keith Tkachuk)

Pre Grizzlies je to druhý postup do Play-off v histórii. To prvé si moc dlho neužili kvôli prerušeniu sezóny NHL (covid). Grizzlies zvíťazili v poslednom kole, takže majú momentálne najlepšiu formu. Okrem toho zvíťazili i v 3. kole. V 3 kolách nebodovali. Najväčšou oporou klubu bol stmike999 (celkovo 17. miesto), hneď za ním na 18. mieste skončil matador excelent.

5. Evil Insiders (GM Kovi81, boss, tomasinho, Simon41)

Partička, ktorá v rovnakej zostave získala titul ešte v roku 2017, obsadila v základnej časti 5. miesto. V 9. kole zvíťazili, ale v 4 kolách vôbec nebodovali. Opierali sa o vyrovnané výkony tipérov, všetci skončili medzi 20. (boss) a 33. miestom v celkovej tabuľke bodov jednotlivcov. Insiders pekne pravidelne tipovali, za celý klub vynechali dohromady len 3 zápasy NHL. 

6. Blue Angels (GM arek, Walt, hapy, WildCelt)

Anjeli mali horšiu prvú polovicu sezóny a dlho boli mimo playoff. Zvrátili to až v 6. kole výhrou v kole, ktorú zopakovali i v 10. kole. V 4 kolách zostali bez bodov. Najviac individuálnych bodov nazbieral hapy, ktorý obsadil celkové 6. miesto a ako jediný anjel mal úspešnosť tipov cez 40%.

7. Swift Foxes (GM matolin279, IceMan007, Rantanen, FLYERS FAN)

Líšky, ktoré sa v tejto sezóne posilnili o skúseného FLYERS FANA, skončili na 7. mieste. Ako jediný tím postupujúci do Play-off o zlatý pohár neovládli ani jedno kolo. Zato ale bodovali v 10 z 12 kôl., takže bodovali pravidelne a väčšinu sezóny sa pohybovali na postupujúcich miestach. V závere sezóny obsadili 3x 7. miesto a raz 6. miesto, čo nepredstavuje najlešpiu formu a ich súper v Playoff to môže využiť. Najlepším tipérom Foxes bol matolin (celkové 4. miesto).

8. FireBirds (GM Sergion, Seigh, Pišta761, jakubsnake)

Ohniví vtáci síce postupujú do Play-off o zlatý pohár z posledného možného miesta, ale s pohodlným odstupom 7.5 bodu na prví nepostupujúci klub. FireBirds sa väčšinou pohybovali vyššie, ale ku koncu im akosi došli sily (2x 11. miesto, 1x 13. miesto). V 5. kola dokázali zvíťaziť, bodovali v 8 z 12 kôl. Ich tipér jakubsnake sa stal najlepším tipérom celej ligy.

9. Crazy Meerkats (GM TT1905, j0man, Warty, medik911)

Crazy Meerkats sympaticky bojovali o Play-off o zlatý pohár do poslednej chvíle, bohužiaľ to nevyšlo. Doplatili i na to, že sezóna je rozdelená do jednotlivých kôl a oni v 4 kolách po sebe v strede sezóny nezískali ani bod. Keby bola sezóna jednokolová, tak by boli medzi postupujúcimi. V Play-off o strieborný pohár sú tak najvyššie nasadenými. Najproduktívnejším tipérom surikat bol Warty (celkové 12. miesto).

10. Master Gremlins (GM Selly, hullywood, GZTalda, Ha2)

Gremlinom, ktorí od svojho vzniku tipujú stále v rovnakej zostave a v minulosti patrili k najlepším klubom (raz prehrali vo finále), to ani tento rok nevyjde. Niektoré kolá základnej časti im vyšli, v 7. kole dokonca zvíťazili. V 7 z 12 kôl ale vôbec nebodovali, zrejme im nepomohli ani to, že GZTalda vynechal takmer 100 zápasov NHL.

11. Bones-Crushing Cavaliers (GM Connor McDavid, buddy031, MinonkySK, nani92)

Nováčikovia ligy BCC počas sezóny šikovne vymenili netipujúcu Tiperku za naniho92, ale ani to im nepomohlo. Nani bol ich najlepším tipérom (celkové 9. miesto), ale Cavaliers bodovali len v 5 kolách. 3krát sa umiestnili v TOP3. 

12. Knights (GM kladivo, HanSolo, Totti10, majo)

Rytieri získali v základnej časti len 11.5 bodu, z toho 10 v 8. kole, v ktorom vyhrali. Okrem toho bodovali len v ďalšim 1. kole, v 10 kolách nebodovali vôbec a ku konci sezónu už i nepravidelne tipovali. Individuálne ťahal rytierom hlavne Totti10, ktorý získal 7. najvyšší počet bodov z celej ligy. Ako jediný z nich i pravidelne tipoval.

13. Steelers (GM TA, Worthington, Cathy, Maťauko)

Steelers naskočili do sezóny až od 3. kola a bodovali len v 5. kole, v ktorom získali 4 body za 5. miesto. Ich najlepší tipér TA obsadil 43. miesto. U Steelers je to takisto bohužiaľ o nepravidelnom tipovaní. Mašina na remízy Worthington ovládla tabuľku majstrov remíz. 

Vyradené kluby

Počas sezóny boli vyradené kluby Falcons a neskôr i The Best Bibbers. Niektorí ich tipéri ale pokračovali ďalej, Duscki obsadil celkové 18. miesto a Oto30 v jednom kole zvíťazil.


Posledná úprava Streda, 15 Marec 2023 22:23

KTL server na discorde:

https://discord.gg/xHjukr3XDj

Každý klub má na discorde vytvorený súkromný kanál

Kto je online?

Máme online 200 hostí